Óvodát fogadott örökbe a Szentinel

Óvodát fogadott örökbe a Szentinel

Segítőszándék, empátia, kíváncsiság vezérelt bennünket, amikor úgy döntöttünk, hogy társadalmi felelősségvállalás programunk keretében csatlakozunk az Örökbe Fogadok Egyesület kezdeményezéséhez és egy kistelepülés óvodájával vesszük fel a kapcsolatot.

A litkei ovisok higiéniai eszközöket, gyerekruhákat, játékokat kaptak ajándékba, és dentálhigiéniai előadással is készültünk.

Az együttműködésről

Az együttműködéshez a szakmai iránymutatást az Örökbe Fogadok Egyesület adta, ők tettek javaslatot arra, hogy Nógrád megyében, Salgótarján közelében található Litke óvodáját támogassuk. Az egyeztetések során kiderült, hogy milyen eszközökre és higiéniai termékekre lenne szükségük az óvodában a gyerekeknek, amelyeket a munkatársaink beszereztek. De nemcsak a javasolt eszközökkel készültünk: gyerek- és babaruhákat, játékokat és plüssfigurákat gyűjtöttünk, amelyeket szintén magunkal vittünk Litkére.

Társadalmi felelősségvállalás

Programok

Ha már Litkére látogattunk az óvodásoknak szánt ajándékokkal, egy kis extra programot is terveztünk.

Meghívásunkra Kovács Zsuzsanna dentálhigiénikus tartott előadást a gyerekeknek a szájápolásról – szó esett például a fognyűvőmanókról, a mindennapos fogmosás és a helyes étkezés fontosságáról is.

Zsidainé Bocsó Nikoletta, az óvoda vezetője bemutatta az intézményt, az ovisokkal való ismerkedést közös játék is segítette.

A jövő

Az áprilisi litkei látogatás munkatársainkat is feltöltötte energiával és elszántsággal, így az egyértelmű számunkra, hogy a kapcsolat továbbra is megmarad.

Már tervezzük, hogyan vehetünk részt a litkei ovisok életében: gyereknapra arcfestéssel szeretnénk meglepni a kicsiket, a nyári szünet ideje alatt pedig az óvoda épületének renoválásában szeretnénk segédkezni. A ruhagyűjtési akciót is folytatjuk, immár kiterjesztve az ovisok családtagjaira is.

Társadalmi felelősségvállalás