Különleges jótékonysági akciót támogat a Szentinel

Különleges jótékonysági akciót támogat a Szentinel

A karácsonyi ünnepek közeledtével sokan érezhetjük úgy, hogy a legjobb, ha egy olyan ügy mellé állunk, amivel olyanokat támogathatunk, akik valamiben hiányt szenvednek, nélkülöznek.

A Szentinel ezért egy olyan projektet keresett, amely mögé büszkén állhat be. Így esett a választás a Bamako Rallyn induló Márta Károlyra, a magyar DDR autóklub vezetőjének missziójára, aki így egyben a Szentinel Kft. adományait, ajándékait is eljuttatja rászoruló afrikai gyerekeknek.

Wartburg DDR csoport

A Wartburg DDR csoport arról nevezetes, hogy az egykori NDK-ban gyártott autókra szakosodott. Éppen ezért a Bamako Rallyn is egy speciális kétütemű Wartburggal indulnak majd – a direkt különleges járműveknek fenntartott Spirit kategóriában. A futam azért is kapta ezt a nevet, mert nem annyira a gyors célba érés, mint inkább a szívvel-lélekkel megtett út, és a jótékonykodás számít. A szerevzők kifejezett kérése a résztvevő felé, hogy vigyenek minél több, minél értékesebb ajándékokat.

Bamakó Rally

A csapat január 26-án, a Budaörsi Reptérről vág majd neki a 16.500 km-es útnak, hogy aztán kb. két hét elteltével érkezzenek a célhoz. A magukkal vitt adományokat menet közben osztják szét Mauritániában, ahol a 3,6 milliós lakosság közel fele írástudatlan, internetes hozzáféréssel pedig csak egyötödük rendelkezik.

Wartburg 353

Márta Károly és Vásárhelyi Csaba a Wartburg DDR csoport színeiben egy erre a versenyre speciálisan átalakított Wartburg 353-as típusú gépkocsival rajtol majd el. A jármű különlegessége, hogy kétütemű, azaz keverék üzemmódú. Külön szervizcsapat nem tart velük, ha valami elromlik, csak magukra számíthatnak. Ezt a versenyt még soha senki nem teljesítette kétütemű Wartburggal (nem is próbálkoztak eddig még vele), így amennyiben sikerrel járnak, az egyben világrekordnak is fog számítani.

Oda-vissza

További különlegesség, hogy amíg a rajtolók zöme már nem a versenyautójával tér vissza (általában a célban hagyják, vagy értékesítik), addig a fiúk vissza is megteszik a versenytávot – így jön ki, majd a  közel 17.000 km.

Segítő szándék

Mégsem csak a rekord, vagy a sivatagi kaland hajtja őket, hanem a segítő szándék is. Már lelkesen gyűjtik az adományokat, amelyeket majd a szervezők által koordináltan kaphatnak meg az iskolák, gyerekek. Ehhez az akcióhoz csatlakozott most a Szentinel is, remélve, hogy nagy örömet szerezhet jó néhány szegény sorban élő gyermeknek.

Egyre több vállalkozás és nagy cég dönt úgy, hogy karácsonyi partik és céges ajándékok helyett a jótékonyságot választja – idén a Szentinel is ezeknek a vállalkozásoknak a sorát gyarapítja.

Online adás

Károlyék igyekeznek majd részletesen dokumentálni is a nem mindennapi kalandot. Az előkészületek már követhetőek az erre a célra létrehozott facebook oldalon, Továbbá a gépkocsi a teljes verseny alatt folyamatosan működő külső és belső kamerákkal felszerelten versenyez majd, és online adást is ad egy megadott weboldalon, ahol ezt a technológia lehetővé teszi.

Támogatás

A verseny költségeit Károly és Csaba egyrészt saját költségből (jármű, felszerelés stb), másrészt támogatói hozzájárulásból – amelyhez a Szentinel Kft. is hozzájárult – fedezi. Amennyiben Ön, vagy cége szintén támogatná ezt a különleges expedíciót, akkor azt a következő számlaszámra befizetett adománnyal teheti meg:

12011526-01878700-00100008 Márta Károly